En del af de sider vi laver – Ja faktisk ALLE de sider vi har lavet, indtil videre, har et “Slider Revolution ” installeret. Det betyder, at du har mulighed for at ligge en bannerfunktion ind på din side.
Ligesom en evt. sidebar kører separat (i form af widgets) så er Slider Revolution også en seperat funktion der er installeret som plugin. Det betyder at hvis du ønsker at redigere på en slider, der eksempelvis ligget på forsiden, så sker dette ikke inde på selve siden, men ved hjælp af det plugin der hedder “Slider Revolution”.

Læs mere om Slider Revolution her – og se eksempler på nogle af de fede muligheder dette plugin giver dig.

Til denne tutorial har vi lånt screenshot fra det Skønne Hjørne i Mariager – Du kan besøge Gitte og hendes webshop via dette link.

 

1: Sådan finder du Slider Revolution

Når du redigere i dit banner skal du åbne Slider Revolution. Pluginet kan være placeret forskelligt – men oftest ligger det i bunden af det sorte kontrol-panel i venstre side som vist her.

screen-shot-2016-12-28-at-22-54-18

Vælg funktionen “Slider Revolution og du vil herefter komme ind på en side hvor du har mulighed for at se de forskellige slides der evt. måtte køre på din side.

screen-shot-2016-12-28-at-10-39-36

 

I dette tilfælde skal vi redigere det banner der ligger på Gittes forside – det er døbt “Velkommen”.

– Det kan være en god ide at døbe dine slides/bannere med samme navn, som den side det evt. befinder sig på, hvis du har mange. På den måde undgår du at redigere i det forkerte banner.
Klik på det lille blyantsikon for at redigere.

2: Sådan skifter du billedet

screen-shot-2016-12-28-at-23-11-21

Når du skal redigere et slide, skal du først og fremmest vælge det slide du ønsker at redigere. Der kan være flere slides i det samme banner, og det er derfor vigtigt at du vælger det rigtige slide.
Når du har valgt det rigtige slide, klikker du på “Change image”. Hermed får du mulighed for at vælge et nyt billede, på nøjagtig samme måde, som du er vant til fra dine blogindlæg.

screen-shot-2016-12-28-at-10-41-55

Bemærk at alle slides i det samme banner skal have de samme mål.

I dette banner arbejder jeg med slides der måler 1920 px i bredden – og 709 px i højden.
Hvis ikke billederne er lige store, vil det hurtigt komme til at se meget rodet ud.
(Det samme gælder for de varer du ligger i en webshop – Men det er en helt anden historie)

Når du har fundet det billede du ønsker at indsætte klikker du “insert” nede i højre hjørne, og så har du skiftet billede på dit slide.

HUSK for guds skyld at gemme dine ændringer før du forlader din slide-editor. Det gør du ved at klikke på det lille grønne diskette-ikon øverst i højre side.

screen-shot-2016-12-28-at-23-23-12